Korona kiritti taloyhtiölle viestiryhmän
1.10.2020
- Saakohan se alakerran vanha rouva ruokaa tai käykö hänelle kukaan kaupassa?
Näin päädyimme perustamaan talollemme asukkaiden WhatsApp-ryhmän, jotta mummo ja muutkin asukkaat voisivat pitää yhteyttä, kun karanteeni jysähti kaikkien arkeen keväällä. Siihen voisivat halukkaat ilmoittautua, jos apua tarvittaisiin.
Hyvin se onkin toiminut.
Keväällä ulkomailta tulleet karanteenilaiset saivat sen kautta täydennystä jääkaappiin. Pyörien ja jätehuoneen järjestys puhuttaa aika ajoin. Parkkihallin oudot yöpyjät on raportoitu. Naapurin rakennustyömaata seurataan monin silmin ja pihajuhlat odottaa, kun se on viimein valmis. Yhtiökokouksen päätökset kuitattiin peukutuksin.
Isojen ja pienten asioiden viestiminen hoituu matalalla kynnyksellä, eikä kaikkia havaintoja tarvitse laputtaa ilmoitustaululle tai kierrättää isännöitsijän ja huollon kautta.
Yhteisöllisyyttä ei yksi some-ryhmä voi tyhjästä luoda, mutta idullaan olevaa vuorovaikutuksen halua se voi vahvistaa. Verkosto palvelee mielestäni ennen kaikkea sitä, että talossa on mukavampi asua, jos se pysyy siistinä ja osoitamme pitävämme sen asukkaista yhdessä huolta. Ryhmän ei myöskään tarvitse ottaa kantaa suuriin ja kalliisiin muutoksiin tai remontteihin, onneksi näin.
Eikä verkostoituminen kaikkia kiinnosta. Meidän otoksestamme ehkä kolmannesta kuitenkin. Talossa on paljon pieniä asuntoja, niissä tulevia ja meneviä sekä monin aikatauluin liikkuvia kaupunkilaisia.
Nyt kun olemme päässeet viestinnässä digiloikan makuun, olemme hankkimassa pian sähköiset porrasnäytöt; hyvästi liput ja laput!
- Miten kävi mummon?
Mummo oli jo ennen riskiryhmien karanteeneja muuttanut talostamme.