Uusi jäsenetu: Sähkön yhteishankinta jäsenkiinteistöille

Uusi jäsenetu: Sähkön yhteishankinta jäsenkiinteistöille

Julkaistu: 26.04.2024

Kiinteistöliitto Keski-Suomi tarjoaa yhdistykseen kuuluville taloyhtiöille mahdollisuuden liittyä mukaan sähkön yhteishankintaan, jolla pyritään varmistamaan taloyhtiöille aina mahdollisimman hyvät sähkösopimukset kaikissa markkinatilanteissa.

Sähkömarkkina on viime vuosina muuttunut merkittävästi. Sähkön hinta määräytyy Pohjoismaisella markkina-alueella hyvin voimakkaasti sähkön hankinta-ajankohdan mukaan. 

Kiinteistöliitto Keski-Suomi on päättänyt tehdä yhteistyösopimuksen alan johtavan asiantuntijaorganisaation VENI Energia Oy:n kanssa. Sen asiakkaina on puolet Suomen kunnista ja kaupungeista, kuten Keski-Suomen kuntien hankintarengas, paljon valmistavaa teollisuutta sekä yli 20 000 asunto- ja kiinteistöosakeyhtiötä. 

Yhdistykseen kuuluvat taloyhtiöt ja muut kiinteistöt voivat nyt halutessaan hyödyntää Suomen suurimman yhteishankintasalkun volyymia ja siten saavat tukkuostajan edut markkinasta. Kilpailutuksessa hyödynnettävä VENI Energia Oy:n volyymi on 2,5 miljardia kilowattituntia ja kaikki sähkö on tuotettu hiilidioksidivapaasti. VENI etsii sähkömarkkinalta mahdollisimman edullisia ostoajankohtia ja toteuttaa kiinnityksiä tavoitteena mahdollisimman edullinen hinta taloyhtiöille. 

Sähkön toimitushinta kiinnitetään sen jälkeen, kun salkkuun mukaan liittyvät jäsenet ja kulutusmäärät ovat tiedossa. Sähkön budjettihinta taloyhtiöille vuonna 2025 on tiedossa lokakuussa. Tämän hetken arvion mukaan hinta tulee olemaan 5,0–6,5 snt / kWh (ei sis. alv). Arvioitu hinta sisältää VENIn palkkion 0,3 snt / kWh (ei sis. alv).

Jos taloyhtiö haluaa hyödyntää jäsenetua, sen tulee ilmoittautua mukaan 31.5.2024 mennessä.

Jäsenetu edellyttää että taloyhtiö on Kiinteistöliitto Keski-Suomen jäsen. Jäsenetu on tarjolla kaikille yhdistyksen varsinaisille jäsenille. Jäsenetua eivät voi hyödyntää taloyhtiöiden asukkaat tai osakkaat. 

Uudesta jäsenedusta on tiedotettu Kiinteistöliitto Keski-Suomen jäsenkiinteistöjen puheenjohtajille ja isännöitsijöille sähköpostitse sekä Keski-Suomen Kiinteistöviesti -jäsenlehdessä nro 2/2024. Lisäksi taloyhtiöiden hallituksille ja isännöitsijöille järjestetään webinaareja, joissa aiheesta kerrotaan tarkemmin ja osallistujien on mahdollista esittää myös kysymyksiä.

Materiaalia:

Lisää materiaalia, mm. ohjeet, kysymyksiä ja vastauksia jäsensivuilla. Webinaarien esitykset jäsensivuilla kohdassa Tilaisuuksien aineistot. Materiaalit lähetetään kiinnostuneille sähköpostilla pyynnöstä.

Jos taloyhtiönne haluaa liittyä mukaan sähkön yhteishankintaan, olkaa yhteydessä VENI Energia Oy.n yhteyshenkilöihin. Yhteystiedot alla. Toimintaohje tässä. 

Lisätiedot: 

Hannu Mähönen, toiminnanjohtaja, Kiinteistöliitto Keski-Suomi, 045 110 6333, hannu.mahonen@kiinteistoliitto.fi

Kari Kostamo, aluemyyntijohtaja, VENI Energia Oy, 040 527 7267,  kari.kostamo@venienergia.fi

Antti Helmi, myyntijohtaja, VENI Energia Oy, 040 168 1131, antti.helmi@venienergia.fi

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.