Sähkön yhteishankinta jäsenille

Kiinteistöliitto Keski-Suomi tarjoaa yhdistykseen kuuluville kiinteistöille mahdollisuuden liittyä mukaan sähkön yhteishankintaan, jolla pyritään varmistamaan taloyhtiöille aina mahdollisimman hyvät sähkösopimukset kaikissa markkinatilanteissa.

Sähkömarkkina on viime vuosina muuttunut merkittävästi. Sähkön hinta määräytyy Pohjoismaisella markkina-alueella hyvin voimakkaasti sähkön hankinta-ajankohdan mukaan. 

Kiinteistöliitto Keski-Suomi on tehnyt yhteistyösopimuksen alan johtavan asiantuntijaorganisaation VENI Energia Oy:n kanssa. Sen asiakkaina on puolet Suomen kunnista ja kaupungeista, kuten Keski-Suomen kuntien hankintarengas, paljon valmistavaa teollisuutta sekä yli 20 000 asunto- ja kiinteistöosakeyhtiötä. 

Yhdistykseen kuuluvat taloyhtiöt ja muut kiinteistöt voivat hyödyntää Suomen suurimman yhteishankintasalkun volyymia ja saavat siten tukkuostajan edut markkinasta. Kilpailutuksessa hyödynnettävä VENI Energia Oy:n volyymi on 2,5 miljardia kilowattituntia. VENI etsii sähkömarkkinalta mahdollisimman edullisia ostoajankohtia ja toteuttaa kiinnityksiä tavoitteena mahdollisimman edullinen hinta. Kaikki sähkö on tuotettu hiilidioksidivapaasti.

Sähkön toimitushinta kiinnitetään sen jälkeen, kun salkkuun mukaan liittyvät jäsenet ja kulutusmäärät ovat tiedossa. Sähkön budjettihinta taloyhtiöille on tiedossa aina edellisen vuoden lokakuussa. Arvion mukaan hinta vuonna 2025 tulee olemaan 5,0–6,5 snt / kWh (ei sis. alv). Arvioitu hinta sisältää VENIn palkkion 0,3 snt / kWh (ei sis. alv).

Jäsenetua voivat hyödyntää vain Kiinteistöliitto Keski-Suomen varsinaiset jäsenet.

Uudesta jäsenedusta on tiedotettu Kiinteistöliitto Keski-Suomen jäsenkiinteistöjen puheenjohtajille ja isännöitsijöille sähköpostitse huhti-toukokuussa 2024 sekä Keski-Suomen Kiinteistöviesti -jäsenlehdessä 2/2024. Lisäksi taloyhtiöiden hallituksille ja isännöitsijöille on järjestetty webinaareja, joissa aiheesta kerrottiin tarkemmin ja asiantuntijat vastasivat kysymyksiin.

Sähkön yhteishankintaan otetaan mukaan uusia jäseniä jatkuvasti.

Jos taloyhtiö haluaa liittyä mukaan sähkön yhteishankintaan, sen tulee olla yhteydessä VENI Energia Oy.n yhteyshenkilöihin:

Kari Kostamo, aluemyyntijohtaja, VENI Energia Oy, 040 527 7267,  kari.kostamo@venienergia.fi

Antti Helmi, myyntijohtaja, VENI Energia Oy, 040 168 1131antti.helmi@venienergia.fi

Toimintaohje liittymistä varten tässä. 

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.