Apua taloyhtiön kokouksiin

Asiantuntija-apua

Yhdistyksen toiminnanjohtajan voi kutsua asiantuntijaksi yhtiökokouksiin, hallituksen kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin. Hän voi toimia tarvittaessa yhtiökokouksen puheenjohtajana.

Perehdytys taloyhtiön hallitukselle

Tarjoamme taloyhtiön hallitukselle 2 tunnin perehdytyksen hyvään hallintotapaan ja hallitustyöskentelyyn taloyhtiössä. Tämä on hyödyllinen etenkin, jos hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet ovat uusia tehtävässään. 

Kokoustilaa

Yhdistys tarjoaa veloituksetta tilaa jäsentaloyhtiön kokouksia varten yhdistyksen toimistolla, Vanha Freda, Yliopistonkatu 11 C, Jyväskylä. Lue lisää.

Sovitteluapua 

Keski-Suomen sovittelutoimisto tarjoaa apua taloyhtiön riita-asioiden sovittelussa. Myös Kiinteistöliitto Keski-Suomi tarjoaa apua jäsenilleen. 

Sovittelu tapahtuu sovintomenettelysääntöjen mukaan puolueettoman sovittelijan avustuksella. Jäsenen edustajalle (yleensä hallitus) ja riidan toiselle osapuolelle järjestetään mahdollisuus neuvotella vapaaehtoisesti ja luottamuksellisesti riidan sovinnollisesta ratkaisusta. 

Sovittelu sopii erityisesti taloyhtiön ja sen osakkaan välisiin riitoihin. Sellainen voi olla esimerkiksi riita kunnossapitovastuun jakautumisesta taloyhtiön ja osakkaan välillä.

Sovittelija avustaa riidan osapuolia sovintoratkaisun löytämisessä, mutta hän ei voi antaa osapuolia sitovia määräyksiä tai ratkaisuja. Sovittelijan tehtäviin ei myöskään kuulu oikeudellisten neuvojen antaminen osapuolille.

Sovittelussa voidaan löytää riitaan ratkaisu, joka palvelee molempien osapuolten käytännön intressejä. Ratkaisu voi olla myös sellainen, johon tuomioistuin ei voisi osapuolia velvoittaa.

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.