Maura Tiuraniemi
02.11.2024
Ikä- ja muistiystävällinen taloyhtiö -hanke (2024–2025) pyrkii parantamaan ikääntyneiden asumisolosuhteita taloyhtiöissä. Hankkeen teemoja ovat turvallisuus, muistiystävällisyys, esteettömyys ja yhteisöllisyys.
Lue lisää
Hannu Mähönen
01.03.2024
”Olipa iso helpotus, kun saatiin varmuus, että ollaan hallituksessa toimittu oikein. Olisi vaan pitänyt soittaa aiemmin niin ei olisi tarvinnut öitään valvoa tätä pohtiessa.”
05.12.2023
Isännöinnin valvonta uudistuu vuoden 2024 alussa, kun Keskuskauppakamarin yhteyteen perustetaan uusi lautakunta, Isännöinnin eettinen neuvosto.
28.02.2023
Kesäkuussa 1903 joukko jyväskyläläisiä talonomistajia kokoontui uuden yhdistyksensä ensimmäiseen kokoukseen. Yhdistyksen tarkoituksena oli valvoa jäsentensä yhteisiä etuja ja antaa jäsenilleen tietoa laeista ja asetuksista. Yhdistys oli luonteeltaan selkeästi etujärjestö, jonka vastapuolina olivat ainakin kaavoittaja, verottaja ja vakuuttaja.
Tarja Båga
08.12.2022
Oli kunnia olla toimeksiantajana JAMKin Inno Flash -opintojaksolla, jossa oli 60 eri alan nuorta opiskelijaa. Heidän tehtävänään oli viikon aikana luoda asiakaslähtöisiä ratkaisuehdotuksia työelämän todelliseen haasteeseen. Haasteeksi heitimme kysymyksen, miten saada nuoret aikuiset kiinnostumaan taloyhtiöasioista ja lähtemään mukaan taloyhtiön hallintoon? Ei ihan pikku kysymys purtavaksi!
16.09.2022
Keväällä 1996 lähdin ensimmäistä kertaa taloyhtiöni yhtiökokoukseen. Edellisenä syksynä olin muuttanut uuteen kotiin. Asunnon myyjä ja uudet iäkkäät naapurini olivat kannustaneet minua osallistumaan tulevaan yhtiökokoukseen. Siellä pääsisin kuulemaan ja päättämään uuden kotitaloni yhteisistä asioista. No sinne sitten!
01.03.2022
Vuosia sitten heräilin kerrostalokodissani kirskuvaan ääneen öisin. Selvisi, että naapurini oli pingottanut eteisensä seinästä seinään kalastussiimaa, jota hän vingutteli kylpyhuoneen ovella. Ai, miksi hän oli pingottanut? No, kiusatakseen yläkerran asukasta.
Virpi Ruotsalainen
09.08.2021
Aika vierii lähes huomaamatta ja olen asunut asunto-osakeyhtiössä eli tuttavallisemmin sanottuna taloyhtiössä jo kolmisenkymmentä vuotta. Tänä aikana on mukaan karttunut opettavaisia kokemuksia niin asukkaana kuin lähes koko ajan osakkaanakin. Monia asioita kuitenkin hämmästelen edelleen ja mietin, miksi ne ovat juuri niin kuin ovat.
18.05.2021
Helsingin Aleksanterinkadulta on lyhyen ajan sisällä lähtenyt monia erikoiskauppoja, mikä on saanut monet huolestumaan pääkaupungin ydinkeskustan kaupallisesta tulevaisuudesta. Syyksi on arvioitu ihmisten muuttunutta kulutuskäyttäytymistä, verkkokaupan kasvua ja keskustan liepeille rakennettuja kauppakeskuksia. Joidenkin mielestä syynä on myös ydinkeskustan heikentynyt saavutettavuus autolla.
Tarja Vänskä-Kauhanen
01.10.2020
- Saakohan se alakerran vanha rouva ruokaa tai käykö hänelle kukaan kaupassa?
08.06.2020
Kevät 2020 muistetaan maailmanlaajuisesta koronapandemiasta. Yli miljoona suomalaista siirtyi etätöihin, oppilaitokset etäopetukseen ja käytännössä kaikki muutkin tapahtumat peruutettiin. Pian tilalle tarjottiin kuitenkin virtuaalitapahtumia, joihin saattoi osallistua etäyhteydellä. Tänä keväänä moni meistä osallistuikin ensimmäistä kertaa esimerkiksi etäluennolle, etäjumppaan, etäkonserttiin, lääkärin etävastaanotolle – tai taloyhtiön etäyhtiökokoukseen.
Antti Kivenniemi
19.02.2020
Keski-Suomen Kiinteistöyhdistyksen toiminta on hyvällä mallilla, talous on erittäin vahva, palvelu pelaa ja jäsenet ovat tyytyväisiä. Aina ei ole ollut näin. Aikoinaan yhdistys oli taloudellisissa vaikeuksissa. Apuun pyydettiin isännöitsijöitä hankkimaan jäseniä ja auttamaan toiminnassa.
Käyttäjätunnuksesi on Kiinteistöliiton jäsenrekisteriin tallennettu sähköpostiosoitteesi.
Et voi kirjautua, jollet ole ensin rekisteröitynyt käyttäjäksi.