Vanha Freda

Vanha Fredriksonin puutalo on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja osittain suojeltu, yksi harvoista jäljellä olevista puutaloista Jyväskylän keskustassa. Uusrenessanssityylinen talo on rakennettu alun perin Kirkkopuiston laidalle Kauppakadun ja Kilpisenkadun kulmaan vuonna 1863 ja siirretty nykyiselle paikalleen 1914.

Talo oli pitkään lakkitehtailija Anton Fredriksonin suvun asuinkäytössä. Marttaliitto osti kiinteistön Keski-Suomen Marttojen käyttöön vuonna 2009 ja talon mittava, perinteitä kunnioittava remontti valmistui vuonna 2010.

Kiinteistöliitto Keski-Suomi osti kiinteistön vuonna 2022. Näin 120-vuotias yhdistys, alkuperäiseltä nimeltään Jyväskylän talonomistajain yhdistys, sai lopulta oman talon.

Talossa toimivat tällä hetkellä

Tietokirjailija, fil. tri Jussi Jäppisen artikkeli Kiinteistöyhdistyksen kodilla on takanaan 160 vuoden värikäs historia julkaistiin Keski-Suomen Kiinteistöviesti -jäsenlehdessä 2/2023.

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.